Måla – Verdic Art

Målarkurs – hur går det till?

Alla är välkomna på grundkurs i Vedic Art. Inga förkunskaper krävs. De enda du behöver är en längtan och drivkraft att leka med färg och att vara kreativ. Vi går igenom, steg för steg, hur du kan se på konst och hur du ska göra. Vi börjar från början och gör enkla övningar, målar på olika sätt. Det finns olika 17 Principer, som vi går igenom tex form, färg, balans etc.

Ta kontakt och för mer information och datum för kommande kurser!

Vad behöver du ta med dig?
Vanligt papper, penna och några tuber akrylfärger. Gå in på Panduro eller Claes Ohlsson och välj några Akryl-färger du tycker om, börja med 3-4 stycken. Se vidare den detaljerade informationen.

3 olika sätt att gå kurs, en intensivkurs över en helg, du åker i väg och sover på kursgården, en där du kommer till kurslokalen en söndag i månaden, 5-6 tillfällen eller så ordnar du ett prova-på tillfälle tillsammans med dina vänner, ca 3 timmar, du har lokalen eller så kommer ni till kurslokalen.

  • Weekend kurs, 3 dagar

Torsdag – söndag, du reser till kursgården, torsdag kväll och avslutning sker söndag mitt på dagen, för att sen resa hem söndag eftermiddag. Du delar rum och sover i anslutning till kurslokalen, vegetarisk lunch och middag äts tillsammans, frukost och kvällsfika finns tillgängligt i köket, som du ordnar med på egen hand. Du har fri tillgång dygnet runt till kurslokalen och en målarplats med ett golvstaffli.
Introduktion torsdag kväll och föreläsningar sker i 2 pass per dag, på förmiddagen och eftermiddagen.

  • En söndag i månaden, 5 dagar

Vi träffas i kurslokalen i Eskilstuna 2-4 timmar och går igenom principerna för Vedic art, du har möjlighet att måla den dagen och på egen hand mellan träffarna.

  • Kompis-gänget provar på att måla, 3 timmar

En annorlunda aktivitet som du kan göra tillsammans med dina vänner. Ta kontakt så går vi igenom detaljerna för en målarstund tillsammans.

 

Om mig – Lena Roos – ”Filippa”

Jag älskar färger och fotografering, jag njuter av härliga bilder från naturen, en blå himmel, vita moln eller mörkt blått hav, alla de intensiva färgerna som blommorna har, ljusgröna björkar på våren, härliga solnedgångar, morgondaggens droppar på bladen på en daggkåpa.

Jag kom i kontakt med Vedic Art genom min väninna Lina, hon hade så fina tavlor på väggarna hemma! Hon berättade om Vedic Art och efter en längre tids funderande tog jag mod till mig att anmäla mig till hennes mammas grundkurs, ”Jag som inte kunde måla eller teckna”.

Det var så befriande att inte vara tvungen att avbilda exakt, som flera av mina lärare har sagt till mig att:

  • Om det är mening att vi ska avbilda exakt – då kan vi lika gärna ta ett foto.

Jag gick min första målar kurs vintern 2013/2014, för fyra år sedan.  Sen har jag gått fortsättningskurser på södra Öland för Curt Källmans son Johannes Källman, Yvonne Svensson och Nina Jacucci. Lärarkursen gick jag våren 2016 för Nina i hennes ateljé i Stockholm.

Jag vill inspirera dig till att ta dig tid att ”leka med färg” utan krav på prestation, du växer som människa och ger dig själv näring att leva livet genom leken, måleriet och konsten.

Jag har valt artist-namnet ”Filippa”, det står för glädje och lek för mig. Alla kan uttrycka sig på sitt unika sätt genom att måla, även du!

____________________________________________

VEDIC ART® found by artist Curt Källman

Fröet till Vedic Art® såddes för många år sedan då konstnären Curt Källman började sin inre resa för att hitta ett kravlöst sätt att uttrycka sig på målarduken.  Vedic Art är en metod och pedagogiskt förhållningsätt som uppfanns av den svenske konstnären Curt Källman(1938-2010). En viktig del av metoden är “De 17 Vediska Principerna för konsten och livet”. Curt Källman fick namnen på dessa 17 Principer år 1974 av den kände indiske meditationsläraren Maharishi Mahesh Yogi. Curt fick endast principernas namn från den vediska kulturen. Alla tolkningarna, övningarna och förhållningsätten utarbetade Curt själv under 1970-och 80-talet.
Curt Källman skapade också namnet Vedic Art. Vedic Arts metoden fanns inte före Curt Källman. Vedic Art är en modern svensk metod och grundades formellt som en utbildning i Sverige år 1988. Vedic Arts officiella internationella hemsida är www.vedicart.com
____________________________________________

Rosornas dans Havet bortom horisonten Universums hemlighet Guldklimpen Havets mysterium

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *